Schab karkowy w orientalnej marynacie z whiskey

: 40 min 4

Uwielbiam lato, m.in. za dostępność świeżych, sezonowych produktów. Jestem też wielkim fanem grillowania, bo jest to bardzo zdrowy sposób na przygotowanie pysznych dań i jednoczesne spędzenie czasu z bliskimi.

Latem podczas Niedzielnego Brunchu w hotelu Sheraton mamy świetną ofertę grillową – gdzie razem z kucharzami hotelu mogą Państwo przygotować pyszne dania z grilla. Dziś przedstawiam łatwe przepisy na tradycyjne dania w nowej odsłonie.

Pozdrawiam i zapraszam do wspólnego grillowania.
Artur

Schab karkowy w orientalnej marynacie z whiskey

Skladniki:

  • 50 ml Whiskey
  • 1 kg dobrej jakości schabu karkowego
  • 6-7 łyżek oleju z pestek winogron
  • 50 gr obranego świeżego imbiru

 

  • Papryka pikantna 1 mała sztuka
  • Kolendra świeża ½ pęczka
  • 50 ml sosu „hoi Sin”
  • 50 ml sosu barbecue

Sposób przygotowania potrawy:

Imbir i paprykę pociąć w drobną kostkę. Wymieszać z pociętą świeżą kolendrą, dodać sosy i Whiskey. Mięso pocięte na równe 8 części wymieszać w marynacie odstawić na 3 godziny do lodówki. Grillować po 4 minuty z każdej strony.



Dodaj komentarz:

Prosimy podać imię
Prosimy podać adres e-mail (nie będzie publikowany)
Prosimy o podanie treści wiadomości

Dziękujemy. Komentarz pojawi się po zaakceptowaniu przez administratora.