Tatar z łososia

Jeżeli tak jak my uwielbiacie przyrządzać ryby, mamy dla Was kolejny sprawdzony przepis na tatara – tym razem z łososia! Ta szybka przekąska może posłużyć jako pyszny element świątecznego menu :)

Tatar z łososia

Składniki:

  • 100 g surowego łososia, świeżego
  • 50 g wędzonego łososia
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • kapary
  • kilka gałązek szczypiorku
  • czerwona cebula

Przygotuj i połącz:

Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Zdejmij skórę i wyjmij wszystkie ości. Ryby nie siekaj ale starannie pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski, posyp solą, czarnym pieprzem, skrop cytryna i oliwą z oliwek. Starannie pokrój w drobną kostkę kapary i cebulę, posiekaj szczypiorek, wymieszaj dokładnie. Schowaj do lodówki na 20-30minut.

Podawać z crème fraîche i mikro ziołami.



Dodaj komentarz:

Prosimy podać imię
Prosimy podać adres e-mail (nie będzie publikowany)
Prosimy o podanie treści wiadomości

Dziękujemy. Komentarz pojawi się po zaakceptowaniu przez administratora.