Nasza oferta

Akademia Kulinarna oferuje organizację szeroko pojętych warsztatów dotyczących kuchni i żywienia. Są one podzielone na kategorie w zależności od kilku czynników, w tym przede wszystkim:

Regionu pochodzenia danej kuchni – w ofercie znajdują się między innymi takie kuchnie jak: polska, tajska, włoska, chińska, kresowa, śródziemnomorska, północna, gruzińska, laotańska, peruwiańska, japońska czy turecka. Ze wszystkich tych kuchni wybieramy najbardziej charakterystyczne dania w formie przystawek, dań głównych i deserów, a następnie sporządzamy ich listę. Uczestnicy mogą samodzielnie zdecydować, które z dań z listy chcą przygotować bądź zdać się na nasze propozycje.

Produktu lub sezonu – możliwy jest wybór kuchni, która odpowiada danej porze roku, a więc w zimie jest to kuchnia rozgrzewająca, latem zaś – ochładzająca. Ponadto w ramach kuchni sezonowej oferowane są warsztaty w oparciu o okresowe produkty, takie jak warzywa czy owoce. Dzięki temu przygotowane dania charakteryzują się pełnią smaku, ponieważ wszystkie składniki są świeże. Techniki gotowania – warsztaty dzielą się w zależności od tego, czy potrawy są pieczone, smażone czy gotowe, a także podawane na surowo. Obecności mięsa – w ofercie znajdują się kursy kulinarne oparte na wegetariańskich lub wegańskich daniach, a także warsztaty, w których mięso odgrywa główną rolę, na przykład kurs wyrobu wędlin. Proponujemy także warsztaty oparte o frutarianizm.

Warsztaty kulinarne prowadzone są zazwyczaj w grupach 10-15 osób, aczkolwiek istnieje możliwość wykupienia indywidualnego kursu, a także kursów dla małych grup poniżej 10 osób. Wówczas zmianie ulega cena, która jest ustalana w zależności od liczby uczestników.

Ponadto organizujemy także warsztaty dotyczące suplementacji i zdrowego żywienia. Jest to możliwe dzięki temu, że zatrudniamy wykwalifikowany personel, w tym kucharzy, dietetyków oraz trenerów. Podczas tego typu szkoleń bazujemy na wynikach prowadzonych na szeroką skalę badań, a także na opiniach lekarzy i naukowców.

Specjalizujemy się również w organizacji integracyjnych imprez firmowych oraz warsztatów dla dzieci, także w formie przyjęcia urodzinowego. W tym celu wynajmujemy klientom powierzchnię w naszej placówce, na przykład salę konferencyjną bądź restaurację, w których odbywać się mogą imprezy. W ofercie znajdują się również kilkudniowe konferencje na temat żywienia, które prowadzone są przez wybitnych specjalistów. Od niedawna Akademia Kulinarna oferuje zakup voucherów. Dzięki temu możliwe jest podarowanie kursu kulinarnego bliskiej osobie jako prezentu. Dostępne są tu różnego rodzaju pakiety, na przykład kurs sushi połączony z degustacją japońskich potraw, kurs pieczenia tortów wraz z degustacją czekolady, warsztaty robienia jadalnych ozdób choinkowych wraz z kursem lukrowania wypieków czy chociażby kurs zbilansowanej diety połączony z kursem suplementacji. Kombinacji jest wiele, a na życzenie klienta tworzymy także vouchery z indywidualnymi zestawami. Klient wybiera szablon vouchera w zależności od okoliczności, na przykład na walentynki, dzień mamy czy na urodziny. Można skorzystać również w uniwersalnego szablonu.

Na zakończenie każdego kursu Akademia Kulinarna umożliwia uzyskanie profesjonalnego certyfikatu specjalistycznego, dotyczącego konkretnego kursu, który uprawnia do pracy w instytucjach gastronomicznych, klubach sportowych i wielu innych miejscach. Certyfikat wydawany jest w języku polskim i angielskim, co otwiera uczestnikom drzwi także na rynek zagraniczny.

  • akademia
  • akademia
  • akademia

Napisz do nas

skontaktujemy się jak najszybciej